Sant Boi és Ciutat Gegantera de Catalunya del 13 al 15 de maig, última embranzida!

Sant Boi és Ciutat Gegantera de Catalunya del 13 al 15 de maig i els organitzadors de la Colla Gegants de Casablanca ens demanen que fem difusió per a un crowdfunding que estan portant a terme per a recaptar més fons que es necessiten per a aquest acte.

 

QUÈ ÉS UNA CIUTAT GEGANTERA?

L’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya va instituir la celebració de la Ciutat Gegantera l’any 1985 com a gran festa de tot el món geganter.

 

La “Ciutat Gegantera” és proclamada anualment i és el punt de trobada de les colles de gegants d’arreu de Catalunya. El programa d’actes sol començar el divendres amb alguns actes, i dissabte amb l’arribada i la rebuda de les colles, i s’allarga fins al diumenge al migdia on es fa l’acte central de traspàs de Ciutat Gegantera.

Quan una ciutat és proclamada “Ciutat Gegantera” (CG) queda entès que, durant un cap de setmana, es convertirà en el punt de trobada obligat de centenars de parelles de gegants i altres elements de festa relacionats amb la cultura tradicional catalana com, per exemple, gegantons, capgrossos, nans, d’altres figures i, per descomptat, gegants.

Ciutat Gegantera és l’esdeveniment més important de l’any geganter, que des del 1985 se celebra a Catalunya. L’esdeveniment pot comptar amb la participació de 5000 geganters 400 músics i cents de voluntaris. Les figures que hi participen són gegants, gegantons i capgrossos vinguts d’arreu dels Països Catalans i de vegades convidats d’altres estats. La festa de la Ciutat Gegantera l’organitza una de les colles de Geganters i Grallers de la població, amb el suport tècnic i logístic de l’Ajuntament. També compta amb la col·laboració de la Direcció General de Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal. Que concedeixen subvencions amb les quals es finançarà gran part del programa.

 

En aquest cas, la colla que ha presentat candidatura oficial a Ciutat Gegantera, i que ha estat acceptada per l’Agrupació de Geganters de Catalunya, és la colla dels Geganters i Grallers de Casablanca amb el recolzament de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, aprofitant que la colla farà 22 anys des de la seva inauguració i que va ser impossible organitzar-la l’any 2020 a causa de la pandèmia.

Això implica la organització i celebració de la festa més gran gegantera que es fa durant l’any i tenir l’honor de la representació i la responsabilitat de portar durant un any el Gegants de Catalunya arreu del món com a representants de la nostra cultura, a més de participar en els esdeveniments més importants, que calgui, de Catalunya.

La colla serà l’encarregada de passejar en totes les localitats a les quals se la convidi des dels gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, en Treball i na Cultura, i fer-los ballar el Ball d’Aniversari.

I demanen que els donem una empenteta final, han obert aquest espai a Verkami perquè hi puguem fer aportacions i que Sant Boi esdevingui la Ciutat Gegantera de 2022 esplèndida! La Colla de Gegants i Graller de Casablanca impulsa la XXXIV Ciutat Gegantera de Catalunya!!!

Es poden fer aportacions solidàries mínimes i altres més grans que aporten també més implicació a la festa i recompenses!

“Arriba al seu punt màxim el cap de setmana del 13, 14 i 15 de maig on hem dissenyat diferents activitats de diferents àmbits i per a diferents públics. En aquests dies, preveiem que arribin a Sant Boi de Llobregat uns 3000 geganters i geganteres de tota Catalunya, Aragó, País Valencià, França i Costa Rica i milers de persones de públic.

Per tal de poder portar a terme totes les activitats i totes les despeses derivades de la trobada (àpats, pernoctació, concerts…) hem creat aquest projecte de crowdfunding per poder fer-la amb totes les garanties i que sigui una trobada recordada durant molts anys.”

Aquí tenim l’anunci de la Colla al seu Facebook

Web de la ciutat gegantera amb tots els actes programats penjats https://www.ciutatgegantera2022.cat/

Per a qualsevol cosa… ens podem adreçar a l’Albert Graus (agraus@santboi.cat), tècnic de Cultura, referent de Cultura Popular i membre de Gegants de Casablanca organitzadors!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.