Sant Boi guanya la primera candidatura dels Next Generation

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha atorgat a la ciutat l’ajut per l’elaboració de projectes pilot de plans d’acció local de l’Agenda Urbana Espanyola.

El MITMA ha fet pública la resolució provisional de projectes seleccionats per a la convocatòria de Next Generation EU d’ajudes per a projectes pilots de plans d’acció local en el marc de l’Agenda Urbana Espanyola. La convocatòria va sortir el mes de setembre i va finalitzar a mitjans d’octubre, amb un pressupost de 20 milions d’euros. Estava previst subvencionar uns 100 projectes pilot i finalment han estat 121 de les 233 sol·licituds rebudes. A Catalunya s’han seleccionat 9 municipis i la Diputació de Barcelona. A Sant Boi se li ha atorgat l’ajuda de 200.000 euros. 

 

Sant Boi ja ha elaborat una diagnosi i una diagnosi executiva amb l’objectiu de poder elaborar un pla d’acció que s’ajusti completament als seus objectius. També va organitzar, juntament amb TECH Friendly, la jornada «El paper de les ciutats metropolitanes en el context de l’Agenda Urbana», que es va celebrar al març a Can Massallera. L’Ajuntament també ha participat en diferents fòrums i presentacions explicant l’experiència de municipi pilot en l’elaboració de l’Agenda Urbana. Algunes de les sessions en què ha participat són:

 

  •  “El enfoque integrado en las Políticas Urbanas: experiencias europeas y españolas” organitzat pel MITMA a Madrid.
  •  Conduint les transicions urbanes: vers una nova habitabilitat, organitzat pel Centre Ernest Lluch per la Universidad Internacional Menéndez Pelayo.
  • “Fons europeus: eines i oportunitats de finançament per als ens locals”, organitzar pel DIPLOCAT a Barcelona.
  • El enfoque integrado en las políticas urbana: experiencias europeas y españolas, organitzat per Policy Lab EUKN (European Urban Knowledge Network) i el MITMA a Madrid.

 

Properament està prevista la participació a:

  • Agenda Urbana y Estrategia de Ciudad organitzat per Kaleidos.red, Vitoria – Gasteiz

 

Actualment, des de l’Ajuntament ja s’ha iniciat la fase d’elaboració del pla d’acció de l’Agenda Urbana de Sant Boi de Llobregat. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.