Sant Boi recorda Maria-Mercè Marçal, recomanació del SLC de l’abril

 Maria-Mercè Marçal (1952 – 1998) va ser poeta, catedràtica d’institut de català, narradora, editora i traductora catalana. També va ser activista política, cultural i feminista.

Abans d’acabar els estudis de filologia clàssica a la Universitat de Barcelona, va fer classes de llengua catalana a Sant Boi de Llobregat, dins el marc de la resistència política i cultural antifranquista de l’època.

Es va donar a conèixer l’any 1977 amb el recull de poemes Cau de llunes (Premi Carles Riba 1976). Des d’aleshores va publicar diversos poemaris, l’últim del quals, Desglaç, recull l’obra escrita entre el 1984 i el 1988. També va publicar la novel·la La passió segons Renée Vivien (Premi Carlemany 1994), que va obtenir diverses distincions de la crítica. Com a traductora, va aportar al català obra de Colette, Yourcenar i Leonor Fini.

L’any 1973 va ser cofundadora de l’editorial Llibres del Mall. Alguns cantautors catalans han posat música i veu als seus poemes, com per exemple Marina Rossell, Ramon Muntaner, Teresa Rebull, Celdoni Fonoll i Maria del Mar Bonet.

Aquest any es commemoren els 20 anys de la seva mort i s’han preparat tot un seguit d’activitats a Sant Boi de Llobregat.

Enllaços interessants:

Fundació Maria-Mercè Marçal

Maria-Mercè Marçal. Catorze poemes, catorze cançons

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.