Sant Boi rep suport de la Nova Bauhaus Europea per a dos projectes

El treball col·laboratiu entre diferents àrees de l’Ajuntament ha fet possible l’elaboració de dues propostes guanyadores, creatives i alineades amb els principis de la Nova Bauhaus Europea: bellesa, sostenibilitat i inclusió.
 
 

Apiteca: el brunzit de la comunitat ha estat una de les 60 seleccionades a la convocatòria Transformació d’espais d’aprenentatge

El brunzit de la comunitat està liderat per l’equip de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, i compta amb l’acompanyament dels departaments de Participació Ciutadana, Educació, Medi Ambient de l’Ajuntament, així com d’apicultors urbans de mel, d’entitats i ciutadania general, i un grup d’estudiants de secundària.

Es tracta d’un projecte innovador, que planteja la transformació de les biblioteques com espais d’aprenentatge des d’on contribuir a replantejar la naturalització dels espais urbans de la ciutat, destacant la salut i la biodiversitat com activadores de qualitat de vida.

Participar a la New European Bauhaus Community for the Transformation of Places of Learning ens permetrà connectar amb espais d’arreu i fora d’Europa amb mètodes pedagògics innovadors. La gran diversitat de projectes participants en la comunitat i la seva inventiva per construir un futur més sostenible, inclusiu i bell és una font d’inspiració per concebre l’educació com a motor fort del canvi. L’objectiu és connectar, compartir experiències i bones pràctiques i crear sinergies per garantir la sostenibilitat del projecte.

 

L’Olivera DigitALL: a digital and sustainable education facility for all ha estat una de les 20 seleccionades a la convocatòria per a Iniciatives Locals

El projecte pretén transformar L’Olivera en un equipament educatiu de referència, amb nous espais i serveis que facilitin la transició digital de la població local sense deixar ningú enrere i que contribueixi a la transició verda de la ciutat sent un edifici públic verd, singular, neutral en emissions de CO2 i amb una concepció de circularitat plena en la reutilització de recursos i energies.

La iniciativa està coordinada pel Servei de Ciutat Educadora, qui va iniciar la conceptualització i impulsar el projecte, però aquest té un lideratge compartit amb els Serveis de Tecnologia i Sistemes d’Informació, d’Igualtat d’Oportunitats i Cohesió Social, Medi Ambient, Sostenibilitat i Salut i el Departament d’Equipaments Públics.

Durant els propers 10 meses, rebrem assistència tècnica d’experts i expertes contractats per la Comissió Europea perquè ens assessorin sobre solucions innovadores, estratègies d’involucració i participació i governança compartida, així com en l’elaboració d’un pla econòmic i financer d’inversió i d’un pla executiu del projecte amb fases i fites que permeti accedir a fons de finançament.

 

Què és la NBE?
Segons la mateixa Comissió Europea, “La Nova Bauhaus Europea és una iniciativa creativa i interdisciplinària que connecta el Pacte Verd Europeu amb els nostres espais de vida i experiències […] ens interpel·la per imaginar i construir conjuntament un futur sostenible i inclusiu que sigui bonic per als nostres ulls, ments i ànima”.

En aquest marc ambdues propostes de Sant Boi han estat seleccionades perquè representen un esperit:

  • Enriquidor, inspirat en l’art i la cultura, responent a necessitats més enllà de la funcionalitat.
  • Sostenible, en harmonia amb la natura, el medi ambient i el nostre planeta.
  • Inclusiu, fomentant el diàleg entre cultures, disciplines, gèneres i edats.

Des de l’àmbit de projectes europeus us donem l’enhorabona a qui lidereu aquests engrescadors projectes, i agraïm la predisposició i involucració en la preparació de les candidatures des del primer moment que us vam compartir les oportunitats que ens oferia la NEB per la ciutat!

Continuem treballant plegades amb tots els departaments implicats per consolidar l’Apiteca i replicar el projecte a l’exterior i per fer que L’Olivera sigui un equipament referent en la transició verda i digital a nivell europeu!

Publicat el  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.