Setmana Europea de les Regions i Ciutats

#Savethedates: 11-13 octubre

La Setmana Europea de les Regions i les Ciutats és l’esdeveniment anual més important a la política de cohesió. Reuneix regions i ciutats d’arreu d’Europa amb l’objectiu de promoure l’aprenentatge i l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques entre aquelles autoritats que implementen la política de cohesió de la UE i gestionen els seus instruments financers.

Durant tres dies es debaten reptes comuns per a les regions i ciutats d’Europa i s’examinen possibles solucions reunint càrrecs electes, experts, expertes i professionals de la política de cohesió, així com parts interessades d’empreses, bancs, organitzacions de la societat civil, l’àmbit acadèmic, institucions de la UE i mitjans de comunicació.

Enguany les temàtiques als voltants de les quals es facilita la cooperació i el treball en xarxa són:

  • Transició verda
  • Cohesió Territorial
  • Transició digital
  • Apoderament juvenil

Algunes sessions són en anglès, castellà i altres llengües, d’altres només en anglès. Us convidem a donar un cop d’ull a la programació i a registrar-vos a aquelles sessions online d’interès pels vostres àmbits.

Alguns destacats d’interès per Sant Boi són:

11 d’octubre

9.30h – 11h El pla d’acció d’economia social: suport de i a les autoritats locals i regionals per construir ecosistemes pròspers d’economia social (castellà)

9.30h – 11h Construint resiliència climàtica sistèmica a les ciutats

9.30h – 11h Accions per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible: un enfocament territorial. Lliçons de la cooperació transfronterera entre Espanya i Portugal (castellà)

9.30h – 11h Com implementar el Green Deal a nivell regional i local

9.30h – 11h Transició verda dins i amb l’esport

És un taller pràctic sobre com l’esport i l’activitat física es poden fer més sostenibles i contribuir als esforços de la comunitat per crear una Europa més verda. També pretén dotar les parts interessades d’exemples pràctics i d’eines per desenvolupar els seus propis enfocaments, amb un document d’orientació perquè els clubs esportius locals es tornin més ecològics, un document d’orientació per donar suport a l’esport i els estils de vida saludables a través dels fons de cohesió i exemples pràctics i casos pràctics.

11.30h – 13h Finançament de la transició verda

14.30h – 15.30h Oportunitats de finançament Erasmus + 2021-2027

14.30h – 16h Indicadors urbans i regionals i els ODS

L’objectiu és formar els i les participants per utilitzar les dades i les eines obertes i gratuïtes desenvolupades pel Joint Research Centre (JRC) de la Comissió Europea. Les persones assistents aprendran sobre dades i eines per entendre les tendències i els patrons d’urbanització a nivell local, regional i global, i avançar cap al seguiment i l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

16h – 17h Interreg Europe: cooperació per a regions més intel·ligents, més verdes i més inclusives

16.30h – 18h Promoure la igualtat de gènere a nivell local mitjançant activitats juvenils relacionades amb l’esport (castellà)

12 d’octubre

11.30h – 13.00h  Com la Responsabilitat Social Corporativa pot impulsar el desenvolupament urbà sostenible?

11.30h – 13.00h  Comunicant sobre la política de cohesió a la ciutadania: enfocaments, canals i lliçons apreses.

11.30h – 13.00h Apoderament dels i les joves i compromís cívic: lliçons apreses de les autoritats locals i regionals europees

12.30h – 13.30h The Green City Accord: impulsar la transició verda a través de la voluntat política i l’acció integrada

16.30h – 18h Com portar l’energia verda a nivell local i regional: la contribució de la UE i organismes com l’ICO

13 d’octubre

9.30h – 11h Potenciar el Turisme de Proximitat mitjançant la promoció del Patrimoni Local (castellà)

9.30h – 11h Viure els ODS a les comunitats locals

9.30h – 11h La contribució dels actors locals/organitzacions de la societat civil a la transició verda i energètica

11.30h – 13h Llançament dels Plans de Verd Urbà: què significa per a la meva ciutat

Per ajudar a revertir la pèrdua de biodiversitat dins i al voltant de les zones urbanes, la UE ha demanat a les ciutats europees de més de 20.000 habitants que desenvolupin ambiciosos Plans de Verd Urbà (PVU) alineats amb la seva Estratègia de Biodiversitat per al 2030. En aquest esdeveniment, es donarà  conèixer la Plataforma de Verd Urbà de la CE, que inclou una guia crucial, així com un conjunt d’eines per donar suport a les ciutats en el desenvolupament i la implementació dels seus PVU. La sessió informarà també sobre els vincles de la iniciativa PVU amb les principals polítiques de la UE i sobre com les ciutats poden accedir als recursos clau, inclòs el finançament.

 

Publicat el  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.