SOBRE RODES!!

De vegades, quan estem mirant les notícies a la tele, ens informen de xifres sobre persones ferides o mortes en accident de trànsit i, de manera sistemàtica, continuem amb allò que estàvem fent sense pensar més. Si us plau, acompanya'ns en aquest viatge i escolta bé el que t'ha de dir en Kevin.

L’Equip d’Educadors de la Policia Local està impartint als instituts d’educació secundària obligatòria, escola d’adults, batxillerat i cicles formatius, sessions de mobilitat segura i conscienciació sobre les conseqüències de realitzar conducció de vehicles sense prendre les més bàsiques normes de seguretat en evitació de patir o provocar accidents de trànsit que puguin causar ferides greus o la pèrdua de vides humanes.

Aquestes sessions, batejades amb el títol “GAME OVER, no te la juguis”, pertanyen al programa que des del 1991 porta a terme l’Institut Guttmann en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit i pretenen sensibilitzar els joves sobre la importància d’adoptar comportaments responsables a l’hora de conduir un vehicle, o bé durant la pràctica d’esport o activitats de lleure.

[…L’Institut Guttman és una entitat que té com a objectiu promoure, impulsar i aconseguir la rehabilitació integral de les persones afectades per una lesió medul·lar, un dany cerebral o una altra discapacitat d’origen…] Art. 7 dels Estatuts de la Fundació Institut Guttman

Un dels monitors del projecte és en Kevin, jove veí de la nostra població que fa uns 6 anys aproximadament, va patir un accident greu que li va causar una lesió medul·lar irreversible amb greus seqüeles.

A les sessions, en Kevin, recolçat per la projecció d’un video i el seu relat personal, dona testimoni de la seva experiència i la trasllada als assistents, aconseguint crear una atmosfera a l’aula en la qual aquests empatitzen de manera instantànea amb ell, fent-los meditar sobre les conseqüències i perills de certes actituds de risc.

Com a educadors policials, creiem que aquestes sessions-xerrades són d’un valor excepcional per la seva clara vessant sensibilitzadora i per les possibilitats que ofereix d’escoltar de primera mà una persona propera a nosaltres sobre què pensa, com va viure el seu accident, com viu actualment, etc.

Agrair a en Kevin el seu compromís personal amb la mobilitat segura i la implicació que dia rere dia demostra en cada una de les sessions.

Us deixem amb l’enllaç a la web de l’Institut Guttmann per si voleu consultar més informació.

https://www.guttmann.com/

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.