Visita dels socis del Projecte CAMELOT a la nostra actuació EDUSI

El dimarts passat, 29 de març, vàrem rebre als socis del projecte CAMELOT, que són ciutats i àrees metropolitanes europees. El seu projecte d’Europe for Citizens, és un programa europeu que té com a objectiu augmentar la comprensió ciutadana de la UE, la seva història i la diversitat, i encoratjar la participació democràtica.

L’AMB forma part del consorci d’aquest projecte i ens va demanar, com a municipi metropolità, que els presentéssim l’EDUSI Sant Boi perquè puguin conèixer de primera mà com és materialitzen els fons de la Política de Cohesió amb un co-finançament del 50% del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i el seu impacte en la millora de la qualitat de vida de les persones.

Aquell matí, a la Casa de la Vila no disposàvem d’espai per rebre’ls, ho vàrem fer al hall del Palau de Marianao, del qual la rehabilitació també s’està fent amb amb fons europeus, l’EDUSI. Van venir de les àrees metropolitanes europees: Milá, Porto, Stuttgard, Zagreb, Bari, Gdansk, Craiova, Riga i quatre persones de la nostra Àrea Metropolitana.

Un cop ja a la sala de reunions, el Marc Aguilà, com a regidor de Projectes Europeus, va fer la presentació institucional i la Natàlia Moreno de la UAPA la presentació de l’EDUSI i el seu emmarcament, a continuació vàrem visitar espais ja rehabilitats del Palau. La May Morillas i el Sergi Garreta, de Projectes i Obres d’Edificacions, van proporcionar, in situ, la informació dels espais rehabilitats del Palau. Les fotos les va fer l’Esther Coscojuela de Comunicació.

Com que la remodelació de Ciutat Cooperativa és la part més avançada del nostre EDUSI, és el que els vàrem presentar amb més detall: el mur de contenció remodelat, la passarel·la cap a l’estació, la millora de l’accessibilitat interblocs i els espais verds que mantenen els mateixos veïns i veïnes, per acabar visitant el nou Casal de la Gent Gran. En aquesta part de la visita vàrem comptar amb les explicacions tècniques de la Carmen Ruíz del Servei d’Espai Púbic i Mobilitat, i les polítiques per part del Javi López, com a regidor del barri de Ciutat Cooperativa-Molí Nou i de la M. Antonia Barragán, com a regidora de Gent Gran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.