Vivim en risc de repunt de la intolerància culpabilitzadora de les minories?

Després de convertir-se en canceller d'Alemanya, Hitler va persuadir al seu gabinet perquè declarés l’estat d'emergència i va posar fi a moltes llibertats individuals. Avui, a mitja Europa, estem en un nivell 4 d’alerta contraterrorista. Vivim en risc de repunt de la intolerància?

La por sempre dóna ales als populismes culpabilitzadors. Fins i tot, vots. Evidentment, que sí. Però un bon suplement de Memòria Històrica ens pot ajudar. Ara, més que mai, hem de reforçar les defenses comunitàries contra qualsevol forma d’odi a les minories.

 

Dia Internacional de Commemoració Anual en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust

En aquest sentit, el Ple Municipal d’aquest mes de gener de 2018 incorpora, a Sant Boi, una reflexió al voltant del Dia Internacional de Commemoració Anual en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, instituït el dia 27 de gener per l’Assemblea General de les Nacions Unides en record de l’alliberament per part de l’exèrcit soviètic, justament aquell dia de l’any 1945 , del més gran camp d’extermini nazi en Auschwitz-Birkenau (Polònia).

 

Educació per a la reparació i la prevenció

Per aquest motiu, l’Àrea d’Educació, Convivència i Solidaritat té preparat, per al divendres 26 de gener, a Cal Ninyo, entre les 9 i les 14 hores, un cinefòrum escolar que pivotarà al voltant del film : Les héritiers (100′ – DOCAT)  – La professora d’història.

La seva dinamització comptarà amb la col·laboració de l’Amical de Mauthausen (impulsora de la Xarxa Mai Més de prevenció del feixisme, a la qual el nostre Ajuntament i alguns centres escolars de la ciutat estan adherits).

De moment tenim assegurada l’assistència de més de 200 alumnes de Secundària de l’Institut Rubió i Ors, i els Col·legis Joan Bardina i Pedagogium Cos, en dues sessions consecutives.

A la segona, encara podrien haver-hi places lliures per a qui hi tingui interès.

 

Vols saber-ne més?

https://www.filmaffinity.com/es/film819890.html

 

Programa Municipal de Memòria Històrica. Unitat de Convivència i Mediació.

fmontanez@santboi.cat

jccassou@santboi.cat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.